ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΦΩΝΑΧΤΑ-28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

28η Οκτωβρίου 1940 – 28η Οκτωβρίου 2022

Έχουν περάσει 82 χρόνια από το ηρωϊκό έπος του 40!!!!!

Αλήθεια, η νέα γενιά γνωρίζει τι ακριβώς γιορτάζουμε εκείνη την ημέρα;;;

Διάφορες δημοσκοπήσεις που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας καταδεικνύουν ότι η νεολαία (κι αν μου επιτρέπεται όχι μόνο αυτή!!!!!!) αγνοεί τη σημασία της συγκεκριμένης επετείου ή την μπερδεύει με αυτήν της 25ης Μαρτίου. Και αυτό είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, αν υπολογίσει κανείς την παντελή έλλειψή διδασκαλίας ιστορίας στα σχολεία μας και το ξερίζωμα κάθε ιστορικής μνήμης.

Παρατίθεται κάτωθι το αφιέρωμα που γίνεται στο έπος του 1940 στη γ’ δημοτικού, στο α’ τεύχος του βιβλίου της γλώσσας, σελίδα 79:

«Από το ημερολόγιο της Ροζίνας, μιας δεκάχρονης εβραιοπούλας από τη Θεσσαλονίκη. Οκτώβριος 1940:

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 1940 δεν πήγαμε σχολείο. Είχε κηρυχτεί ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος. Αναστατωμένα ήμασταν εμείς τα παιδιά. Οι Ιταλοί βομβάρδισαν τη Θεσσαλονίκη. Στο μαγαζί του πατέρα μου γίνηκαν πολλές καταστροφές».

Στο βιβλίο της γλώσσας της ε’ δημοτικού, α’ τεύχος, σελίδα 44 περιέχεται κείμενο με τίτλο

«Η Ιταλία μας κήρυξε τον πόλεμο! Κι εμείς πήγαμε στο υπόγειο»

Εδώ μόνο η αυταπάρνηση, η τόλμη και η αγωνιστικότητα των ηρώων δεν αποτυπώνεται!!!! Οι συνειρμοί που δημιουργούνται στο μυαλό είναι εντελώς διαφορετικοί!

Αν όμως στα βιβλία μας υπήρχαν αποσπάσματα όπως

«Τώρα χτυπάει πιο γρήγορα τ’ όνειρο μες στο αίμα

Tου κόσμου η πιο σωστή στιγμή σημαίνει:

Ελευθερία

Έλληνες μες στα σκοτεινά δείχνουν το δρόμο:

EΛEYΘEPIA

Για σένα θα δακρύσει από χαρά ο ήλιος»

από το Άσμα ηρωικό και πένθιμο για τον χαμένο ανθυπολοχαγό της Αλβανίας του Οδυσσέα Ελύτη δε θα ήταν καλύτερα;;; Ο βραβευμένος με Νόμπελ Οδυσσέας Ελύτης περιγράφει μέσα από τους στίχους του τη γενναιότητα των πολεμιστών και τη σημασία της Ελευθερίας.

Μήπως όμως η γενναιότητα είναι μία αρετή που δεν ταιριάζει στο νέο παγκόσμιο σύστημα;;;

Μήπως πια η ελευθερία δε συνάδει με όλα τα σχέδια που έχουν για εμάς;;;

Μήπως η ελευθερία, τους είναι εμπόδιο γι’ αυτό και προσπαθούν να την καταργήσουν και στην πράξη αλλά και σαν έννοια;;;;

Και μαζί με όλα αυτά καταργείται και η ιστορική μνήμη μας!!!!!!

Λαός όμως χωρίς ιστορική μνήμη δεν πάει μπροστά. Για την ακρίβεια δεν πάει πουθενά!!!!!! Και είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος γιατί δε θα έχει διδαχτεί από αυτά!!!!!! Και δε θα έχει διδαχθεί από αυτά γιατί θα πάσχει από ιστορική άγνοια που σύντομα θα εξελιχθεί και σε ιστορική άνοια!!!!!!!!!!!!!!

Την 28η Οκτωβρίου 1940 οι Έλληνες βροντοφώναξαν ΟΧΙ στην υποτέλεια!!!!!!

Αλήθεια σήμερα πόσα όχι λέμε σε όλα αυτά που μας επιβάλλουν;;;

Πόσο υπερασπιζόμαστε την ελευθερία μας για την οποία έχυσαν το αίμα τους οι πρόγονοί μας;;;;; Όλη σχεδόν η Ελλάδα (η Μεγάλη Ελλάδα) είναι ποτισμένη με το αίμα των αγωνιστών προγόνων μας!!!!!!!!! Δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ αυτό!!

Έλληνες μες στα σκοτεινά δείχνουν το δρόμο:

EΛEYΘEPIA

Υ.Γ.: Στις 28/10/2021 επισκέφθηκε την Ελλάδα η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Άνγκελα Μέρκελ και την υποδέχθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Στις 26-27/10/2022 θα επισκεφθεί την Αθήνα ο καγκελάριος της Γερμανίας κ. Όλαφ Σόλτς και θα τον υποδεχθεί ο κ. Μητσοτάκης.

Δύο γεγονότα που συμβαίνουν σε επανάληψη παύουν να είναι συμπτώσεις!!

Αναρωτιέμαι πώς γίνεται η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας και ποιος μπορεί να είναι ο συμβολισμός της…..

 

 

 

Μαρίνα Μικελάτου

Ιδρυτικό Μέλος ΓΕΦΥΡΑΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ “ΕΙΔΙΚΟΣ”

Την εβδομάδα που μας πέρασε είχα τη χαρά και την τιμή να παρευρεθώ στην ομιλία ενός καθηγητή διεθνούς φήμης. Δε θα αναφέρω το όνομά του για ευνόητους λόγους. Ούτε και τις περγαμηνές του. Θα πω μόνο πως η παρουσίαση που έκανε ήταν εντός θέματος, λιτή, κατανοητή και...

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Τα τελευταία χρόνια η λέξη μετανάστης και μετανάστευση έχουν αλλάξει έννοια.   Το 1950 και 1960 ξεκίνησε το μεγάλο κύμα μετανάστευσης από την Ελλάδα προς τη Γερμανία κυρίως, για οικονομικούς λόγους. Οι Έλληνες είχαν ανάγκη για δουλειά,  η Γερμανία είχε ξεκινήσει την...

Διαβάστε Περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7ης ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Νοεμβρίου 2022 η 7η συνεδρίαση της Διευρυμένης Συνδιάσκεψης των ιδρυτικών μελών και φίλων του Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού / ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ. Στο διήμερο αυτό πραγματοποιήθηκε γόνιμος διάλογος κι αναπτύχθηκαν...

Διαβάστε Περισσότερα