ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Περιορισμός της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα: «Για τους δημοσιογράφους και για τους πολίτες απαγόρευση σκέψης»

 

Απο αγανάκτηση θα γράψω και ελπίζω να βρώ κάποιους με σκέψη σαν τη δική μου!!!

 

Με την καταστολή του καναλιού στο YouTube του δημοσιογράφου κυρίου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου, η κυβέρνηση μας έδειξε για μία ακόμη φορά οτι στην Ελλάδα επικρατεί ένα φασιστικό και απολυταρχοκό καθεστώς. Οι αλήθειες ενοχλούν και ο κύριος Στεφανόπουλος λόγω της εργασίας του ήξερε πολλές γιαυτό και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη έσπευσε να τον σιωπάσει. «όπως έχει κάνει και με άλλους φυσικά»
Η  ελευθερία του Τύπου ή των μέσων ενημέρωσης θα πρέπει να εγγυάται την ελευθερία της πληροφόρησης, την ελεύθερη διαμόρφωση και έκφραση γνώμης, την πλουραλιστική πολυμορφία των απόψεων, καθώς και τη διαφάνεια και τον έλεγχο της πολιτικής απο την κοινή γνώμη.
Στην Ελλάδα είναι γνωστό οτι την ελεύθερη έκφραση του λόγου, των Εφημερίδων, επίσης και όλων των συστημικών ΜΜΕ τα χειραγωγεί το Κράτος, (με πολύ λίγες εξαιρέσεις) γι’ αυτό και η μόνη έγκυρη πηγή ενημέρωσης για τον πολίτη έμεινε το διαδύκτυο.
Τώρα όμως οι Ελληνικές αρχές σφίγγουν ξεκάθαρα τα μπουλόνια.

Με απόφαση της Κυβέρνησης καταστέλονται οι ιστοσελίδες όλων όσων διαδίδουν υποτιθέμενες «ψευδείς πληροφορίες» στο YouTube, στο Facebook και το Twitter. Αλλωστε με παρόμοια δικαιολογία καταστείλανα και το κανάλι του δημοσιογράφου κυρίου Στεφανόπουλου, γιατί αρχίσανε να βγαίνουνε πολλές αλλήθεις και να ενοχλεί. Να ενοχλεί την Κυβέρνηση αλλά να διαφωτίζει τους πολίτες.

Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν και να έχουν την εξουσία χωρίς περιορισμούς να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους και να αναζητούν, να λαμβάνουν και να μεταδίδουν πληροφορίες και ιδέες.
Χρειαζόμαστε μη λογοκριμένα, ποικίλα και αξιόπιστα μέσα ενημέρωσης για να λαμβάνουμε τεκμηριωμένες αποφάσεις και να συμμετέχουμε πλήρως στη δημόσια ζωή. Δεν σιωπούμε ούτε δεχόμαστε βίαιο εκφοβισμό. Χρησιμοποιούμε κάθε ευκαιρία για τη διάδοση της γνώσης και δεν ανεχόμαστε κανένα φίμωτρο.
Υπερασπιζόμαστε το Διαδίκτυο και άλλα μέσα επικοινωνίας έναντι της παράνομης παρέμβασης από δημόσιες και ιδιωτικές δυνάμεις.
Άλλωστε για την Ελλάδα το Διαδύκτυο έχει μείνει σχεδόν η μόνη έγκυρη πηγή ενημέρωσης για τον πολίτη.

 

Ελένη Αρβανιτίδου – Γερμανία

Ιδρυτικό Μέλος “ΓΕΦΥΡΑΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥ”

 

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ “ΕΙΔΙΚΟΣ”

Την εβδομάδα που μας πέρασε είχα τη χαρά και την τιμή να παρευρεθώ στην ομιλία ενός καθηγητή διεθνούς φήμης. Δε θα αναφέρω το όνομά του για ευνόητους λόγους. Ούτε και τις περγαμηνές του. Θα πω μόνο πως η παρουσίαση που έκανε ήταν εντός θέματος, λιτή, κατανοητή και...

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Τα τελευταία χρόνια η λέξη μετανάστης και μετανάστευση έχουν αλλάξει έννοια.   Το 1950 και 1960 ξεκίνησε το μεγάλο κύμα μετανάστευσης από την Ελλάδα προς τη Γερμανία κυρίως, για οικονομικούς λόγους. Οι Έλληνες είχαν ανάγκη για δουλειά,  η Γερμανία είχε ξεκινήσει την...

Διαβάστε Περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7ης ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Νοεμβρίου 2022 η 7η συνεδρίαση της Διευρυμένης Συνδιάσκεψης των ιδρυτικών μελών και φίλων του Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού / ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ. Στο διήμερο αυτό πραγματοποιήθηκε γόνιμος διάλογος κι αναπτύχθηκαν...

Διαβάστε Περισσότερα