ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Σημεία των καιρών

Η φίμωση από μόνη της ως τακτική, είναι μια μωρή και ανόητη τακτική ανθρώπων μικρόνοων που αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τα τεράστια κενά και τα ελλείμματα που κρύβουν μέσα στις ψυχές τους.  Η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα τέτοιας αντίληψης μεγαλόσχημων μικρών ανθρώπων και των υποτελών τους – εργαλεία τους στα βορβορώδη σχέδια τους.

Ο έλεγχος του ανθρώπου από άνθρωπο!

Αυτό ήταν και συνεχίζει να είναι το ζητούμενο όλων αυτών των κατ’ επανάληψιν τραγικών και συνάμα φοβερών παθολογικών Εγωμανών. Θέλουν και τους ανθρώπους δικούς τους ως αντικείμενα για να γεμίζουν το αδηφάγο κενό τους. Αυτή η διαβολική τους μανία να ελέγχουν ακόμη και το μυαλό των ανθρώπων να παριστάνουν τους Θεούς με τους συνανθρώπους τους να είναι κάτω από τα πόδια τους. Τα όργανα τους, οι κατά τόπους τοποτηρητές του έργου τους   δείχνουν πάντοτε  μεγαλύτερη σκληρότητα και βαρβαρότητα από τους Εγωμανείς ιθύνοντες  νόες και δυνάστες του κόσμου. Η ιστορία του ανθρώπου είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα ,από την Παλαιά διαθήκη έως σήμερα.

Αυτή την εποχή η αλήθεια δεν έχει θέση πουθενά η ελεύθερη έκφραση εξοβελίζεται στο πυρ το εξώτερον και όποιος τολμήσει να μιλήσει τιμωρείται παραδειγματικά. Ως παράδειγμα προς αποφυγήν.

Δεν υπάρχει ελεύθερη άποψη. Η άποψη έγινε μια και μοναδική, αυτή που επιβάλλεται ως ορθή και δογματικά ακολουθείται. Όποιος θέλει να έχει άποψη διαφορετική τον λοιδορούν και τον  φιμώνουν .

Στα τόσα που έχουμε βιώσει και ο καθένας μας σε προσωπικό επίπεδο έρχεται να προστεθεί και η είδηση του κλεισίματος του καναλιού ενημέρωσης και αφύπνισης του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου στο YouTube. Η είδηση αυτή πρέπει να μας βρει αλληλέγγυους και συμπαραστεκόμενους όλους. Πολύ περισσότερο  όσους ασχολούνται με την αφύπνιση και ενημέρωση. Οι ανεξιχνίαστες υποθέσεις εκδημίας δημοσιογράφων στην Ελλάδα δεν μας αφήνουν περιθώρια να στεκόμαστε παρατηρητές και να τα θεωρούμε ως  “σημεία των καιρών”   τέτοιες πρακτικές.

Η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη πρέπει να προστατεύεται και να την ανατροφοδοτούμε οι πολίτες, απαιτώντας από την κάθε είδους εξουσία να λογοδοτεί για τις αποφάσεις της.

Καμία “εξουσία” η οποία δεν λογοδοτεί στον πολίτη για τις αποφάσεις της, δεν μπορεί να θεωρείται δημοκρατική.

Μιχαήλ Μαυρομιχάλης

Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας & Διοικούσας Επιτροπής

ΓΕΦΥΡΑΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ “ΕΙΔΙΚΟΣ”

Την εβδομάδα που μας πέρασε είχα τη χαρά και την τιμή να παρευρεθώ στην ομιλία ενός καθηγητή διεθνούς φήμης. Δε θα αναφέρω το όνομά του για ευνόητους λόγους. Ούτε και τις περγαμηνές του. Θα πω μόνο πως η παρουσίαση που έκανε ήταν εντός θέματος, λιτή, κατανοητή και...

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Τα τελευταία χρόνια η λέξη μετανάστης και μετανάστευση έχουν αλλάξει έννοια.   Το 1950 και 1960 ξεκίνησε το μεγάλο κύμα μετανάστευσης από την Ελλάδα προς τη Γερμανία κυρίως, για οικονομικούς λόγους. Οι Έλληνες είχαν ανάγκη για δουλειά,  η Γερμανία είχε ξεκινήσει την...

Διαβάστε Περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7ης ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Νοεμβρίου 2022 η 7η συνεδρίαση της Διευρυμένης Συνδιάσκεψης των ιδρυτικών μελών και φίλων του Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού / ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ. Στο διήμερο αυτό πραγματοποιήθηκε γόνιμος διάλογος κι αναπτύχθηκαν...

Διαβάστε Περισσότερα