ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε απόλυτη αρμονία με την προηγούμενη κυβέρνηση των Τσίπρα – Καμμένου – Κοτζιά που υπήρξαν οι πρωτεργάτες της δωσιλογικής «Συμφωνίας των Πρεσπών», αυτός που δεν θα υποδεχόταν ποτέ στην Αθήνα «Μακεδόνα» Πρωθυπουργό, για μία ακόμα φορά απογοητεύει και προδίδει τον ελληνικό λαό επιτρέποντας την επίσημη έγκριση από τις ελληνικές δικαστικές αρχές τού Σκοπιανού «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας» στη Φλώρινα, με απόφαση, η οποία ανακοινώθηκε στις 7/11/2022.

Η κυβέρνηση που είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα επαναδιαπραγματευτεί την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, όχι μόνο δεν τήρησε τις υποσχέσεις της αλλά παίζοντας για ακόμη μια φορά το ρόλο του χρήσιμου υποτακτικού ηλίθιου στα ξένα κέντρα αποφάσεων, δίνει το δικαίωμα στους Σκοπιανούς να πατήσουν πόδι στην Ελλάδα με την επίσημη δικαστική αναγνώριση τού Σκοπιανού «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας» στη Φλώρινα, και να στοχεύσουν:

  • Στη διδασκαλία τής μακεδονικής (σλαβικής) πρότυπης γλώσσας σε πολίτες της Ελλάδας, μέσω διαδικτυακού ιστότοπου.
  • Στην εισαγωγή τής μακεδονικής (σλαβικής) πρότυπης γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και πανεπιστήμια στην Ελλάδα, που βρίσκονται στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
  • Στην ίδρυση παιδαγωγικών σχολών/τμημάτων εντός υφιστάμενων πανεπιστημίων στην Ελλάδα για την ανάπτυξη τοπικών καθηγητών της Μακεδονικής (σλαβικής) γλώσσας, καθώς και του προγράμματος σπουδών και του διδακτικού υλικού.
  • Στην επιδίωξη αναγνώρισης σλάβικης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα (με ό,τι αυτό σημαίνει).

Προφανώς, για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό μεγαλύτερη σημασία και αξία έχουν οι ευχαριστίες που τού εκφράζουν ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι «πανηγυρίζουν» για την απόφαση τής δημιουργίας του «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας» στη Φλώρινα, παρά να διαφυλάξουν την ελληνική ιστορία, την πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά μας χιλιάδων ετών. Γιατί δεν κάνουμε κι εμείς το ίδιο στα Σκόπια, εμφανίζοντας έτσι την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και την Ιστορία της Μακεδονίας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου στους σφετεριστές της, μέσω επισήμων πλέον διαύλων;

Τα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση συστημικά κανάλια και ΜΜΕ ουδεμία αναφορά έκαναν στο συγκεκριμένο μεγίστης σημασίας εθνικό θέμα ενώ, εδώ και 3 εβδομάδες (συμπίπτει χρονικά με την ανακοίνωση τής απόφασης στο Δελτίο Δικαστικών Εκδόσεων  στις 7/11/22), ασχολούνται με περίσσιο ζήλο να ενημερώσουν, με κάθε λεπτομέρεια, το λαό για το τι συμβαίνει στην «κιβωτό τού κόσμου» με σκοπό τον αποπροσανατολισμό του, όπως γίνεται άλλωστε πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Δίνουν μακρόχρονη και ανεξάντλητη τροφή στο λαό για δευτερευούσης σημασίας θέματα για να αποκρύπτονται σημαντικά εθνικά θέματα.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και το σύνολο του πολιτικού κόσμου, για εθνική αναλγησία, προδοσία και αδιαφορία σε ζωτικής σημασίας εθνικών θεμάτων τής χώρας, η οποία με την συμπεριφορά της υποσκάπτει, υπονομεύει, απεμπολεί και αντιστρατεύεται τα Ιστορικά, Εθνικά και Κυριαρχικά Δικαιώματα τής Ελλάδας εκχωρώντας τα, με τη σιωπή της, στη γείτονα χώρα των Σκοπίων.

 

Από την Πολιτική Γραμματεία

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού

Αίεν Υψικρατείν

Αίεν Υψικρατείν

        Αυτό το σύνθημα είχαν και θα έχουν αιώνια στην καρδιά και στο μυαλό τους, τα άξια αυτά παλληκάρια, των οποίων τα ονόματα έχουν γραφτεί με χρυσά γράμματα στην βίβλο των Ηρώων μας.  Στο πένθος έχουν βυθιστεί οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο απανταχού Ελληνισμός,  μετά...

Διαβάστε Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ 31/1

Εμβρόντητοι ακούσαμε σήμερα από το Ζάππειο τη «βαρυσήμαντη» δήλωση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (!!!!) κ. Αλέξη Τσίπρα, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από όλες τις ψηφοφορίες που θα γίνουν από τώρα και στο εξής ως την ημέρα των εκλογών, εκτός από εκείνη που...

Διαβάστε Περισσότερα

«Ποιος παρακολουθεί ποιον…»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πιστός στο δόγμα Κλίντον «είναι η οικονομία, ηλίθιε», θέτει ως πολιτική και προεκλογική προτεραιότητα την οικονομία και με παρόμοιο τρόπο θα κινηθεί και προεκλογικά, σε δύο κατευθύνσεις. Από τη μια θα αναδείξει κυρίως αυτό που θεωρεί επιτυχία...

Διαβάστε Περισσότερα