ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η Πρόεδρος τής Δημοκρατίας τής Ελλάδας κ. Σακελλαροπούλου αποφάσισε να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία της, στις 17/01/2023,  για θέματα Δικαιοσύνης, χωρίς καν αυτά να προσδιορίζονται στην ημερήσια διάταξη είτε ως θεματολογία είτε να διαφαίνεται ο ουσιώδης λόγος αυτής τής προκλητικής κίνησης, η οποία έφερε μια σιωπηρή αμηχανία στην πολιτική σκηνή τής χώρας.

Η ΠτΔ, η οποία ενώ στα 3 χρόνια τής μέχρι τούδε θητείας της έχει δείξει μία απόλυτη και καθολική αδιαφορία στα μεγάλα προβλήματα τού ελληνικού λαού και τού τόπου, θέλησε τώρα να μιλήσει με τον δικαστικό κλάδο στον οποίο ανήκει και η ίδια, υπερβαίνοντας καταφανώς τα θεσμικά όρια τού ρόλου της, δείχνοντας όμως με αυτόν τον τρόπο ότι είναι επικεφαλής μίας συντεχνίας!

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί η πρόεδρος τού ΣτΕ, η πρόεδρος τού Αρείου Πάγου, ο πρόεδρος τού Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο πρόεδρος τής Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων τής χώρας και τού Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ο πρόεδρος τής Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Αυτή η πρωτοβουλία της εμφανίζει τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα ως διακοσμητικό στοιχείο στο χώρο τού Προεδρικού Μεγάρου, ο οποίος όμως επιβεβαιώνει τη θέση αυτή με την αδράνειά του και τη σιωπή του.

Το παράδοξο είναι ότι ουδεμία αντίδραση εκδηλώθηκε από την πλευρά τής κυβέρνησης ή ακόμα και τής αντιπολίτευσης εκτός από μία, αυτή τού κ. Βίτσα πρώην υπουργού Άμυνας.

Τα ερωτήματα όμως παραμένουν:

  • Γιατί η ΠτΔ συγκαλεί μία σύσκεψη για θέματα λειτουργίας τής Δικαιοσύνης ενώ δεν έχει αρμοδιότητα πάνω σε αυτά;
  • Γιατί υποκαθιστά την εκτελεστική εξουσία;
  • Γιατί ουδεμία αντίδραση υπήρξε από τον πολιτικό κόσμο;
  • Γιατί η κ. Σακελλαροπούλου δείχνει να καταλύει τους θεσμούς;

Μήπως έχουμε μία επιβεβαίωση τής καταπάτησης των θεσμών σε αυτήν τη χώρα, για μία ακόμα φορά, η οποία έρχεται και από τον Ανώτατο Άρχοντα θεσμικά;

Καταλήγουμε μόνο σε ένα συμπέρασμα, ότι το πολιτικό σύστημα στηρίζει σθεναρά την κατάλυση των θεσμών. Εξάλλου αυτό το έχουμε δει να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας, χωρίς προσχήματα, τα τελευταία 12 χρόνια. Παρ’ όλα αυτά οι «υπηρέτες» τού λαού δεν σταματούν να μάς εκπλήσσουν με το πού μπορεί να φτάσει η αλαζονεία, η απληστία και η διαφθορά τους!

 

Από την Πολιτική Γραμματεία του

Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού – Πρώτα η Ελλάδα

Αίεν Υψικρατείν

Αίεν Υψικρατείν

        Αυτό το σύνθημα είχαν και θα έχουν αιώνια στην καρδιά και στο μυαλό τους, τα άξια αυτά παλληκάρια, των οποίων τα ονόματα έχουν γραφτεί με χρυσά γράμματα στην βίβλο των Ηρώων μας.  Στο πένθος έχουν βυθιστεί οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο απανταχού Ελληνισμός,  μετά...

Διαβάστε Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ 31/1

Εμβρόντητοι ακούσαμε σήμερα από το Ζάππειο τη «βαρυσήμαντη» δήλωση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (!!!!) κ. Αλέξη Τσίπρα, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από όλες τις ψηφοφορίες που θα γίνουν από τώρα και στο εξής ως την ημέρα των εκλογών, εκτός από εκείνη που...

Διαβάστε Περισσότερα

«Ποιος παρακολουθεί ποιον…»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πιστός στο δόγμα Κλίντον «είναι η οικονομία, ηλίθιε», θέτει ως πολιτική και προεκλογική προτεραιότητα την οικονομία και με παρόμοιο τρόπο θα κινηθεί και προεκλογικά, σε δύο κατευθύνσεις. Από τη μια θα αναδείξει κυρίως αυτό που θεωρεί επιτυχία...

Διαβάστε Περισσότερα