ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Γ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Με αφορμή την εκλογή μου ως εθνικού συντονιστή μιας σειράς επιτροπών που θα οδηγήσουν τον νέο Εθνικά Ενιαίο Πολιτικό Σχηματισμό στο ιδρυτικό συνέδριο θα ήθελα καταρχάς να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν, πρότειναν , και ομόφωνα ψήφισαν για αυτή την τόσο σημαντική θέση ευθύνης.

Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να υπηρετήσω την κοινή μας προσπάθεια από μια τόσο σημαντική θέση.

Υπόσχομαι να υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις το δύσκολο έργο που μου ανατέθηκε, προσωπικά βρίσκομαι και θα βρίσκομαι στη διάθεση όλων  να εργαστούμε , να συνεργαστούμε, να συμπορευτούμε.

Νιώθω βαθιά ευγνώμων για την τιμή που μου έγινε και για αυτή την επιλογή προς το πρόσωπο μου.

Κυρίαρχο μέλημα μου είναι να εργαστώ και να συνεργαστούμε όλοι μας εν όψει του ιδρυτικού – οργανωτικού  συνεδρίου για την ίδρυση και σύσταση του Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους ανθρώπους της ομογένειας που μας στηρίζουν σ’ αυτήν την προσπάθεια και οι οποίοι βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλο τον κόσμο στον Καναδά, στις Η.Π.Α., στην Ευρώπη , στην Αφρική, στην Αυστραλία ακόμη και στην Αλάσκα, αλλά και τους Έλληνες της Μητροπολιτικής Ελλάδας που μαζί συναποτελούν τα κλαδιά και τις ρίζες αυτού του μεγάλου  δέντρου που έχει δημιουργηθεί και συνεχώς μεγαλώνει. Κι ενώ τα κλαδιά είμαστε όλοι εμείς που συνεργαζόμαστε, που δουλεύουμε για τον κοινό αυτό σκοπό, αυτοί, είναι οι ρίζες του δέντρου που, μπορεί να μην φαίνονται, αλλά το τρέφουν και το στηρίζουν γερά στη γη.

Ένα δέντρο το οποίο έχει σαν στόχο να ενώσει τον οικουμενικό Ελληνισμό κάτω από κοινές πολιτισμικές και πολιτιστικές αξίες και να υπηρετήσει το κοινό μεγάλο εθνικό όραμα για μια Νέα Μεγάλη Εθνική Ιδέα. Και σ’ αυτή την Ιδέα δεν περισσεύει κανένας. Είμαστε όλοι προσκεκλημένοι στο Πανεθνικό αυτό κάλεσμα ώστε στο τέλος να γευτούμε τους γλυκούς καρπούς των κόπων μας.

Και πάλι σας ευχαριστώ

 

Κωνσταντίνος Γεωργίου Μπακογιάννης

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ “ΕΙΔΙΚΟΣ”

Την εβδομάδα που μας πέρασε είχα τη χαρά και την τιμή να παρευρεθώ στην ομιλία ενός καθηγητή διεθνούς φήμης. Δε θα αναφέρω το όνομά του για ευνόητους λόγους. Ούτε και τις περγαμηνές του. Θα πω μόνο πως η παρουσίαση που έκανε ήταν εντός θέματος, λιτή, κατανοητή και...

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Τα τελευταία χρόνια η λέξη μετανάστης και μετανάστευση έχουν αλλάξει έννοια.   Το 1950 και 1960 ξεκίνησε το μεγάλο κύμα μετανάστευσης από την Ελλάδα προς τη Γερμανία κυρίως, για οικονομικούς λόγους. Οι Έλληνες είχαν ανάγκη για δουλειά,  η Γερμανία είχε ξεκινήσει την...

Διαβάστε Περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7ης ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Νοεμβρίου 2022 η 7η συνεδρίαση της Διευρυμένης Συνδιάσκεψης των ιδρυτικών μελών και φίλων του Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχηματισμού / ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ. Στο διήμερο αυτό πραγματοποιήθηκε γόνιμος διάλογος κι αναπτύχθηκαν...

Διαβάστε Περισσότερα